Het product is met succes toegevoegd aan uw winkelwagen

Danielle van Mierlo, Dinja van Liere en Amber den Heyer

Over Danielle van Mierlo...................

Mijn naam is Danielle van Mierlo, ik ben geboren in 1989 en woon in Maasland. Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de paardensport, doordat mijn moeder daar al fanatiek mee bezig was. Toen ik 5 jaar was reed ik mijn eerste wedstrijd en op mijn 7e kreeg ik een eigen pony genaamd Boef. Daarmee behaalde ik vanaf het begin goede resultaten in de wedstrijdsport. Vanaf dat moment wist ik dat ik serieus wat wilde bereiken in de paardensport , hierin werd ik enorm gesteund door mijn familie.

Mijn pony Boef heb ik vanaf zijn 3e jaar opgeleid tot het hoogste ponyniveau Z2 dressuur en op mijn 12e werden we opgenomen in het B-kader ( 12t/m16 jaar). Boef is nog steeds bij ons en geniet van z’n pensioen. In die tijd reed ik ook al op Eminent, het paard van mijn moeder. Om kennis te maken met het rijden op paarden en het leren van de moeilijkere oefeningen. Een jaar later toen ik stopte met Boef, kreeg ik Kevin tot mijn beschikking. Het enige paard dat we niet zelf hadden opgeleid. Daarmee kwam ik al snel in het A-kader Junioren (14t/m18 jaar).

Helaas kreeg Kevin een blessure en moest teruggetrokken worden uit de wedstrijdsport en mocht ik het andere paard van mijn moeder, Xena, gaan rijden. Ook met Xena werd ik in A kader van de Junioren en de Young Riders opgenomen, met mooie resultaten, zoals op het NK Eindhoven en het CHIO Rotterdam. Ook internationaal hadden we veel succes. We hebben uit Xena 2 veulens gefokt waarvan haar dochter Fiesta van de hengst de Ziësto nog in ons bezit is. Xena haar  kleindochter Ziva (ook door ons gefokt loopt inmiddels zeer succesvol Lichte tour en maakt naar verwachting in 2017 de overstap naar de Grand Prix

Nadat we afscheid  moesten nemen van Kevin ben ik Reggea erbij gaan rijden. Dat jaar reden we voldoende scores voor het A-kader Junioren. We werden 4e op het NK Eindhoven in 2007 en datzelfde jaar reserve voor het Europees Kampioenschap in Freudenberg, Duitsland. Direct na de overstap van de Junioren naar de Young Riders zijn we opgenomen in het A-kader en reden we een 5e plek op het NK Eindhoven 2008 en een 3e plek in de finale van de CHIO Cup op het CHIO Rotterdam. Ook wonnen we CDIJYR in Hagen, een van de toonaangevende concoursen in Duitsland

Naast Reggea had ik inmiddels ook Ucento in het A-kader bij de Young Riders. Ucento (v. Metall) kochten we als 3-jarige en hebben hem, net als al onze eigen paarden, zelf opgeleid. In 2010 werden we 3e op het Nederlands Kampioenschap Young Riders in De Steeg. En in het Nederlands team opgenomen dat werd uitgezonden naar het Europees Kampioenschap in Kronberg. Daar wonnen we een zilveren teammedaille en een individuele bronzen medaille. Ook mocht ik met Ucento als enige Nederlander ons land vertegenwoordigen op de World Cup Final Young Riders in Frankfurt. Daar eindigden we als 4e. Hij heeft veel talent voor de zwaardere oefeningen en op dit moment rijden we succesvol internationaal Grand Prix. Reggea heeft kunnen genieten van zijn oude dag bij ons in de wei en hebben we met veel pijn in ons hart in 2015 afscheid van hem moeten nemen.

Naast Ucento heb ik Azzurro, een afstamming van Rhodium, op Grand Prix niveau. We hebben hoge verwachtingen van Azzurro.

Op dit moment heb ik nog 3 jonge opvolgers : Dayano valt op door zijn beweging en is zeker een paard voor de toekomst. Ik train hem vooral thuis door tot Lichte Tour niveau zodat hij later internationaal mee kan met Azzurro en Ucento. Achter Dayano heb ik nog twee jongere paarden. Evita Utopia net als Dayano een Jazz. Ze heeft op verschillende jonge paarden competities hoge scores gelopen. Zo is ze als 6 jarige als 6e van Nederland  geëindigd in de Ibop proef, dit met een score van 86 punten. De jongste van stal is Fiasita, haar hebben we zelf gefokt uit Xena. Ze laat veel dingen zien waarin je haar vader Ziësto herkent, maar heeft veel manieren op stal die we herkennen van haar moeder. Het is een heel sympathiek en leergierig paard. Daarom is het fijn om met haar te werken en  mee om te gaan.

Mijn missie

Paarden opleiden tot het hoogste niveau en hierin mijzelf blijven ontwikkelen.
Succesvol en met veel plezier presteren en deelnemen aan mooie wedstrijden.

 

 

Over Dinja van Liere.....................

WERKENDAM - Ineens was ze weg uit onze provincie, dressuuramazone Dinja van Liere uit Kapelle. Met haar paard Duval's Capri Sonne Jr. won ze de ene prijs na de andere, maar toen sloeg het noodlot toe. Capri Sonne werd verkocht en de 25-jarige Van Liere moest helemaal overnieuw beginnen. Dat doet ze nu in het Brabantse Werkendam.

Geld
Dinja van Liere trainde en werkte jarenlang met Capri Sonne bij stal Hexagon in Schore. Het duo won verschillende titels en stond op het punt om door te breken op het hoogste niveau. Maar toen besloot de eigenaar van Capri Sonne het paard te verkopen. Van Liere betaalde de hoogste prijs voor haar succes en leerde zo een belangrijke les. "De mensen met het meeste geld trekken altijd aan het langste eind in de paardensport. Het is echt verschrikkelijk, maar zo gaat dat in de paardensport. Ik kan er nog iedere dag om huilen." 

Toekomst
Het zette Van Liere aan het denken over haar toekomst. "Ik moet weer helemaal opnieuw beginnen. Dan neem ik dit keer keer liever het heft in eigen handen. Hier in Werkendam neem ik mijn eigen beslissingen, maak ik zelf afspraken met eigenaren van paarden. Dat geeft een fijn gevoel."

Eigen bedrijf
In de Selevia Hoeve in Werkendam runt Van Liere haar eigen bedrijf. Ze geeft les aan ruiters en amazones. Ook traint ze verschillende paarden van andere eigenaren, waarvan Rollo haar absolute favoriet is. "Dat is inderdaad wel mijn lievelingetje. Hij is voor de helft van mij. Ik had niet gedacht dat ik alweer zo snel een ander paard leuk zou vinden. Ik had al mijn zinnen op Capri Sonne gezet, dat was mijn droompaard. Als je dan naar andere paarden gaat kijken dan ga je die toch vergelijken met Capri Sonne. Dat maakt het lastig. Toch had ik met Rollo meteen een klik. Hij is nog jong, nog maar drie jaar oud, maar ik denk dat er veel potentie in zit." 

Olympische Spelen
Wie weet wordt Rollo net zo goed als Capri Sonne. Al zal het nog wel even duren voordat Rollo op hetzelfde niveau zit. Van Liere moet haar eigen dromen en aspiraties dus voorlopig even in de ijskast zetten. "Het fijne aan onze sport is dat je tot je 65ste door kunt gaan. Als je paarden maar jong en fit en en je zelf ook een beetje 'in shape' blijft. Ik heb nog alle tijd om mezelf te ontwikkelen en zo misschien nog een keer op de Olympische Spelen te rijden."

 

Dinja Van Liere

 

Over Amber den Heyer.......

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Amber den Heyer, woonachtig in Diever (Drenthe). 

Ik ben geboren op 6 mei 1996.

Van jongs af aan zit ik fanatiek in het zadel met de hoop om ooit van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken en die droom is uitgekomen!

In mijn pony tijd heb ik vele successen geboekt met de volbloed arabier Wabank.

We behaalde o.a. individueel een 5de plek op het Europees Kampioenschap AVS in Aachen, met het team wonnen we daar een zilveren medaille. We werden 1ste op de internationale wedstrijd te St-Oedenrode en Nederlands Kampioen AVS. 

Ook toen ik , al vrij vroeg (12 jaar), de overstap naar de paarden maakte kwamen er vele podiumplekken en 1ste plekken. Ik heb meerdere paarden succesvol uitgebracht tot op ZZ Licht niveau.

Nadat ik in 2014 mijn Havo diploma mocht ontvangen, ben ik mij volledig gaan richten op de dressuursport.

Ik heb mezelf verder mogen ontwikkelen bij Hengstenstation Joop van Uytert in Heerewaarden,waar ik heel wat uurtjes in het zadel van verschillende hengsten, op verschillende niveaus opgeleid, heb mogen doorbrengen. 

Ik heb daar veel ervaring mogen opdoen.

Nu richt ik mij in Diever, bij Ted Kop Jansen Horses, op het trainen en het uitbrengen van de paarden in de ring. Deze stal is wereldwijd bekend om zijn top kwaliteit Friesche Paarden. 

Op dit moment heb ik verschillende, fijne hengsten van Ted Kop Jansen Horses onder het zadel en

twee dagen per week ben ik in Noord Holland om mijn leerlingen te begeleiden.

Mocht u interesse hebben in mijn werkzaamheden of in een top kwaliteit paard, dan hoor ik het graag. 

Aarzel niet om contact met me op te nemen, de koffie staat klaar!